Országos döntőbe jutott a Kertvárosi-iskola (galériával frissítve)
Sport

Országos döntőbe jutott a Kertvárosi-iskola (galériával frissítve)

Végig kiválóan versenyezve a 2. helyen végzett a Kertvárosi Általános Iskola a játékos sportverseny diákolimpia pótselejtezőjén. Ez azt jelenti, hogy ott lehetnek a halasi gyerekek az országos döntőben.

Törökbálint volt a házigazdája a diákolimpia játékos sportverseny pótselejtezőjének. A tét az országos döntőbe jutás volt.  Egy busznyi diák, pedagógus, szülő kelt útra csütörtökön kora reggel Kiskunhalasról a Pest megyei városba. Az öt versenyző csapat között volt a Kertvárosi Általános Iskola is. A halasiak nem kezdtek jól, az első versenyszám nagyon rosszul sikerült. A testnevelők és a szülők azonban felrázták a gyerekeket. 

A folytatásban remekelt a Kertváros. Tíz játékból kettőben felülmúlták a végső győzelmet is megszerző szombathelyieket, négy fordulóban pedig a második legjobb időt teljesítették. Az utolsó forduló, amely a kötélhúzás volt mind a négy ellenfelüket legyőzték. Összesítésben a tíz forduló után 37 ponttal a második volt a Kertvárosi-iskola és ott lehet március 3-án az országos döntőben Dunaújvárosban. (További részletek a szerdai reggeli Halasi Tükörben.)