Pörgős kézilabdás tábor az UKSC utánpótlásának (galéria)
Sport

Pörgős kézilabdás tábor az UKSC utánpótlásának (galéria)

Az idei szezontól még komolyabban veszi az utánpótlásnevelést a Kiskunhalasi UKSC, ebben nagy segítségükre lehet az edzőknek, játékosoknak az a szakmai koncepció, amely a közelmúltban készült el.  A felkészülés is korábban kezdődött a különböző bajnokságokra, a tréningek után már harmadik alkalommal rendezik meg a kézilabdatábort.

Komoly tervekkel és célokkal vágott neki az idei szezonnak a Kiskunhalasi UKSC utánpótlása. Az U10-es korosztálytól az ifjúsági korig 14 csapatot versenyeztet a klub. A felkészülés már augusztus elején elindult, ennek amolyan megkoronázása az a kézilabdatábor, amelyet már harmadik alkalommal szerveztek meg. Nagy Gábor edzőtől megtudtuk, hogy hat napon át változatos programokkal várták a sportolóikat. Természetesen az edzéseken volt a fő hangsúly.

Ettől az idénytől kezdve Simon Róbert az utánpótlás szakágvezető a Kiskunhalasi UKSC-nél. Érdeklődésünkre elmondta, hogy szakmai koncepció készült, amelynek segítségével még eredményesebb lehet a nevelőmunka, még tudatosabb lehet a fejlesztés. Nemcsak a kézilabdaszakma szempontjából, hanem pedagógiai, pszichológiai szempontból is. A játékosok számára olyan közeget szeretnének teremteni, amely megadja a jó alapot és biztonságot a fejlődésükhöz. (További részletek a keddi Sportmagazinban.)