QKAC Kupa volt a halasi főtéren (galéria)
Sport

QKAC Kupa volt a halasi főtéren (galéria)

Második alkalommal rendezte meg a Kiskunhalasi Atlétikai Club a QKAC Kupa elnevezésű versenyét. A 4-6. osztályosok számára kiírt megméretésen négy iskola képviseltette magát, összesen közel félszáz gyermekkel. A szervezők játékos feladatokat állítottak össze részben a kölyökatlétika sajátosságait felhasználva. A cél szemmel láthatóan is megvalósult, mert a résztvevők jól érezték magukat és mozgással töltötték el az időt. 

Medicin- és szoknyás hajítólabdák, bólyák, zsámolyok, szőnyegek, tornabotok és egy súlypontemelkedést-mérő eszköz. Ezek voltak a péntek délutáni atlétikaverseny legfőbb eszközei a halasi főtéren. A Kiskunhalasi Atlétikai Club (KAC) éppen egy évvel ezelőtt szervezte első ilyen megmértését, az egyesület nevére utalva QKAC Kupára keresztelve a versengést. Szloboda Mihály és szervezőcsapata több játékos feladattal is várta a 4-6. osztályos diákokat, ahol a kölyökatlétia néhány eleme is visszaköszönt.

Négy iskola nevezett a QKAC Kupára

A Szent József Katolikus Általános Iskola, a Központi Református Általános Iskola, a Felsővárosi Általános Iskola és a Kertvárosi Általános Iskola közel félszáz diákja sorakozott fel a megnyitón, ahol aztán négy csapatot alkottak a szervezők a megjelentekből. A kellemes időjárás, a központi helyszín sok érdeklődőt kihozott a versenyre, a szülők testközelből szurkolhattak gyermekeiknek. A lányok és a fiúk pedig átadták magukat a mozgás örömének, ahol az eredmény igazán csak másodlagos volt. A cél teljesült, ugyanis hasznosan töltötte el mindenki az idejét. Ha tavaly azt írtuk, hogy nem lenne meglepetés a folytatás, most már nyugodt szívvel kijelenthetjük, jövőre is lesz QKAC Kupa.