Rendőr EB-n szerepelt Tabajdi
Sport

Rendőr EB-n szerepelt Tabajdi

Tabajdi József  Nándor részt vett a hétvégén Belgiumban, a Herentals nevű városban  megrendezett Rendőr Európa-bajnokságon kerékpár sportágban. A rendőrségnél dolgozó Tabajdit a hazai rendőr bajnokságon elért eredménye okán válogatták be a hét fős magyar válogatottba. A magyar csapat és a halasi sportoló tisztességgel helytálltak az EB-n

Tabajdi József  Nándor, BSI futónagykövet a futás mellett a triatlon sportnak is hódol, amelynek egyik versenyszáma a kerékpározás. A hivatásos rendőrként munkát végző Tabajdi, a rendőrségi versenyek rendszeres résztvevőjeként futásban, triatlonban és kerékpározásban is a legjobbak között szerepel. Ezúttal kerékpár sportágban került be a rendőrségi válogatottba. Nyári felkészülése során sokat edzett a Pedal & Caffé, halasi amatőr kerékpáros csapattal.

A magyar csapat, benne balról az ötödik Tabajdi József Nándor Pedal & Caffé siltes sapkában

Belgiumban, a Halas méretű és lélekszámú Herentals nevű városban tartották hétvégén az USPE (Rendőrségi Sportok Európai Szövetsége) által szervezett 2018. évi Rendőrségi Kerékpáros Európa-bajnokságot. A sportág két számában állt rajthoz a magyar csapat tagjaként Tabajdi József. Szombaton, az egyenkénti időfutamban, 37,4 km/h-s átlagsebességgel teljesítette a 20 kilométeres távot.

Tabajdi József Nándor a 20 kilométeres időfutam rajtának pillanatában

A vasárnapi mezőnyversenyről a következőket nyilatkozta a halasi rendőr sportoló."A 6 körös mezőnyversenyből egy kört sikerült menni. Volt egy bukás is körülbelül 1 km-re a rajttól, abból szerencsére kimaradtam, de a mezőnyt nem sikerült utolérni, így egy 17 km-es kör után kivettek engem is, mint az összes versenyben maradt magyart, aki nem bukott. Ez profi mezőny, iszonyatos tempót mentek. A lényeg, hogy megúsztam sérülés nélkül" - közölte Tabajdi József  Nándor.

Tabajdi József Nándor kerékpárjával és a segítőkkel az egyenkénti futam előtt

Hétfőn, tehát a mai napon Brüsszelben a magyar nagykövet fogadja a magyar sportküldöttséget és várhatóan kedden érkezik haza a válogatott együttes, köztük Tabajdi József Nándorral.

Képek forrása Tabajdi József Nándor