Sporttörténelmi bronzérem
Sport

Sporttörténelmi bronzérem

Három évtizedes fennállása legnagyobb sikerét érte el a Halasi Tenisz Club a hétvégén. A csapat már eddig is bravúrt bravúrra halmozott, hiszen rekordsebességgel, három év alatt a harmadosztályból feljutott az első ligába. 

Kocsis József csapatvezető ezzel sem elégedett meg, szinte fanatizálta játékosait. Az újonc gárda óriási meglepetésre a Tálentum otthonában nyert, majd hazai pályán múlta felül az Unik SE együttesét. Az utolsó körben kikapott ugyan a HTC, de így is bekerült a négyes döntőbe. A „Final Four” rendezési jogát megkapta városunk, amely egy óriási sportdiplomáciai siker, így tulajdonképpen hazai pályán játszhattak a halasi játékosok. A szombati ünnepélyes megnyitó után a Pasarét TK volt a mieink ellenfele és ez a rutinos gárda győzött is, így a HTC vasárnap a bronzéremért játszhatott.

Rekkenő hőségben, az utolsó pillanatig kiélezett küzdelemben végül nyert a halasi csapat a Pécs VTC ellen és megszerezte sporttörténelmi bronzérmét az első osztályú csapatbajnokságban. 

A döntőben aztán a Metro RSC diadalmaskodott a Pasarét ellen, ez azt jelenti, hogy ők közvetlenül felkerültek a Szuperligába.

A négyes döntő végeredménye:
   1. Metro RSC-Hoker-Fagyas SE
   2. Pasarét TK
   3. Halasi Tenisz Club
   4. Pécs VTC

Szöveg: Tóth István

Képek: Anda Péter