Szasza Olaszországban focizhat
Sport

Szasza Olaszországban focizhat

Jövőre Olaszországban is kipróbálhatja a focit Lengyel Szabolcs. A fiatal halasi játékos egy edzőtáborozás során hívta fel magára a szakemberek (többek között Gianluca Zambrotta és Fabrizio Ravanelli) figyelmét, a 132 résztvevő közül bekerült a legjobb háromba, akiknek a jutalma lett az itáliai táborozás.

Már második alkalommal rendezték meg Budapesten a CIB Italia Focitábort, ahol 10- 14 éves labdarúgók tehették próbára a képességeiket. A táborba a Magyar Diáksport Szövetség meghívása alapján kerülhetett be 132 olyan fiú és lány, akik a 2016/2017-es tanév Labdarúgás Diákolimpia rendezvényeinek keretében kimagasló eredményt értek el. Így került a résztvevők közé Lengyel Szabolcs is, aki 2017. tavaszán az országos döntőbe vezette a Kiskunhalasi Felsővárosi Általános Iskola korosztályos focicsapatát, s végül a 9. helyen végeztek Gyulán, Szasza pedig gólkirály lett.

Mint megtudtuk, a tábort egykori olasz világbajnok, válogatott futballsztárok hívták életre. Idén Gianluca Zambrotta volt a tábor nagykövete, aki közel száz alkalommal erősítette az olasz nemzeti tizenegyet. A tét nem volt kicsi Szabolcs számára, hisz tudta, hogy a tábor három legtehetségesebb résztvevője meghívást kap egy olaszországi futballtáborba, a covercianói futballakadémiára. Ott edzőmeccseket játszanak majd, orvosi felméréseken vesznek részt, meglátogatják a futballmúzeumot és elmennek egy Serie A-csapat mérkőzésére is. A kiválasztott fiatalokat a családtagjaik is elkísérhetik Olaszországba.

A kezdet nem volt egyszerű Szasza számára, mert először nem találták meg a nevét a regisztráltak között. Ezután viszont minden zökkenőmentes volt. Indításként az összesfiatal kapott egy focilabdát, 2 garnitúra eredeti Puma szerelést, hátizsákkal, majd korosztályonként csoportokra bontották őket. Minden csapatnak lett egy olasz edzője és egy magyar segítője is. Az öt nap alatt különféle, érdekesebbnél érdekesebb feladatokat végeztek a résztvevők az olasz edzők irányításával, a záráskor és az eredményhirdetésen aztán nagy öröm érte a halasi játékost.  A három kiválasztott fiatal egyike Lengyel Szabolcs lett, aki jutalomként, 2019. tavaszán Olaszországba utazhat edzőtáborba. Fabrizio Ravanelli, a Juventus és az olasz labdarúgó-válogatott korábbi csatára is segített kiválasztani a tehetséges fiatal magyar labdarúgókat.