Szenzáció, a HTC sporttörténelmet írt
Sport

Szenzáció, a HTC sporttörténelmet írt

Mint előző tudósításunkban írtuk megnyerték az országos csapatbajnokság elődöntőjét a Halasi Tenisz Club-Római Teniszakadémia (HTC-RTA) sportolói, így döntőt játszhattak az első osztály aranyérméért a pécsi final four-ban. Nem hibáztak teniszezőink megnyerték a finálét - közölte Franczia Imre, a HTC elnöke.

Az első osztályú tenisz csapatbajnokság  négyes döntőjében szerepeltek a Halasi Tenisz Club és a Római Teniszakadémia versenyzői Pécsett. Mint korábbi hírünkben közzé tettük szombaton az elődöntőben a hat egyéni mérkőzés nagyon izgalmas meccsei után 6-2-es előnnyel zárt a HTC-RTA. Ez azt jelentette, hogy egy párost kellett nyerni a háromból és megeshetett a bravúr, a döntő. A csapat mindhárom párosa megnyerte találkozóját, így a végeredmény 7-2 lett a házigazda Pécs ellen. Jöhetett vasárnapi döntő.

A dobogó legfelső fokán halasi teniszezők

A végjátékban a Talentum SE, a tavalyi év ezüstérmese várt csapatunkra. A hat nagyon szoros, egyéni után sikerült 4-2-re elhúzni a Halasnak. Ezúttal is elég volt mindössze egy páros siker a sporttörténelemhez. És a hatalmas csatában megszületett az első páros mérkőzésen az 5-2-es halasi győzelem. Eldőlt, nincs tovább. Országos bajnok a Halasi TC - Római Teniszakadémia csapata - zárta rövid tájékoztatóját Franczia Imre, a klub vezetője.

Kép és hírforrás: Franczia Imre