Szilády RFC: nekik nyolc...(galéria)
Sport

Szilády RFC: nekik nyolc...(galéria)

Gólzáporos mérkőzéssel, kissé szokatlan időpontban, vasárnap délután fél egykor kezdődött a megyei III. osztályú labdarúgó-bajnokság a Kiskunhalasi Szilády RFC számára. A csapat egy tíz találatot hozó meccsen győzte le a vendég Császártöltést a Bundzsák Dezső Sportközpont műfüves arénájában, ahol tavaszias időben léptek pályára a csapatok.

Ismét bebizonyosodott, hogy szükség volt a műfüves pályára a Bundzsák Dezső Sportközpontban, ugyanis jelenleg csak ezen lehet mérkőzést rendezni, edzést tartani. Bár a hatalmas víz és a sár miatt nem könnyű feladat a megközelítés, a Szilády RFC és a Császártöltés játékosai, a játékvezetők, a drukkerek is megoldották ezt. A műfű tökéletes állapotban volt, a nap is kisütött, ráadásul a focibajnokság kezdete is azt jelezte, itt a tavasz. A találkozó elején az RFC volt kezdeményezőbb és ez helyzetekben is megmutatkozott.

A gólgyártás egy szép góllal Miskei László kezdte meg a nyolcadik percben, majd Ropos Gergő egy remekül eltalált lövéssel, szépségdíjas találattal növelte a hazai előnyt. Több lehetősége is volt Csillag Dánielnek, aki a 20. percben ezt gólra váltotta. Nem állt le a hazai csapat, jöttek a menetrendszerinti helyzetek, majd a félidő felénél Miskei László megint beköszönt a vendégek kapusának. A 35. percben, kissé váratlanul szépített a vendégcsapat, de hogy ennek annyira ne tudjanak örülni, arról Csillag Dániel gondoskodott. Negyvenöt perc játék utén 5-1 volt az eredmény.

A második félidőben sem sokat változott a játék képe, viszont Miskei László megszerezte harmadik találatát, Rencsár József pedig két remek lövéssel mutatkozott be a Szilády RFC-ben. A töltésiek derekasan küzdöttek, egy újabb gólra is futotta az erejükből, de ezen a vasárnap délutánon a hazaiak sokkal jobbak voltak. KIskunhalasi Szilády RFC - Császártöltés 8-2 (5-1).