Táncos diákolimpiai bajnokok
Sport

Táncos diákolimpiai bajnokok

Kaposváron rendezték a 2018/19-es tanév diákolimpiáját táncsportban. A városi sportcsarnokban történt megméretésen kiskunhalasi oktatási intézmények diákjai is táncparkettre léptek. A halasi táncosok két bajnoki címet is elhoztak. Az egyiket a Szent József Katolikus Általános Iskola párosa, a másikat a Bibó István Gimnázium formációs csapata - tudtuk meg Juhász Ágnes felkészítő táncpedagógustól.

Halasi diákok remekeltek Kaposváron a június 8-án megrendezett versenytánc kategóriában tartott diákolimpiai döntőn - közölte Juhász Ágnes, a Stúdió 2000 TSE művészeti vezetője. Reznák Zsolt és Dubai Dóra (képen alul) a Szent József Katolikus Általános Iskolát képviselték. A fiatal páros a standard táncokból diákolimpiai bajnoki címet ért el, a latin táncokból pedig második helyen végeztek.

A Bibó István Gimnázium is táncsport diákolimpiai bajnokokkal büszkélkedhet, mert hat lány és egy fiú a vegyes formációban, a Rió című szamba produkcióval nyerték el a zsűri tetszését. A Gendúr Kíra, Szenczi Petra, Bánóczki Bernadett, Frey Tímea, Patai Vanessza, Sütő Csilla és Prohászka Tamás összeállítású bibós csapat (címképen) megnyerte kategóriáját és diákolimpiai bajnokok lettek.