Tököli Attila sem segített a Kiskunfélegyházának a KFC ellen (galéria)
Sport

Tököli Attila sem segített a Kiskunfélegyházának a KFC ellen (galéria)

Az egykori ferencvárosi kedvenccel, Tököli Attilával a soraiban lépett pályára a Kiskunfélegyháza a Faddikorr-Kiskunhalasi FC ellen a Bundzsák Dezső Sportközpontban vasárnap délután. A kiváló játékos ezúttal nem sokat tudott hozzátenni a csapata játékához, amely kétszer bevette ugyan a halasi kaput, de ezekre volt hazai válasz is. A döntetlen igazságosnak mondható, de a teljes képhez hozzátartozik, hogy a KFC-nek akadt még ziccere és Sorin révén kapufát is szerzett a csapat.

Talán Tököli Attila pályára lépése is közrejátszott abban, hogy az átlagosnál jóval többen látogattak ki a Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Kiskunfélegyháza megyei I. osztályú labdarúgó-mérkőzésre. Az egykori ferencvárosi és dunaújvárosi bajnokcsapat tagja ebben az idényben félegyházi színekben játszik és a nyitófordulóban gólt is lőtt. A halasiak nagyon készültek ellene is és a nézők is kíváncsiak voltak a játékára. Nos, a Töki becenévre hallgató focista ezúttal nem talált be, nem sokat tudott hozzátenni a csapata teljesítményéhez. De ne szaladjunk előre ennyire a krónikában...

A találkozó első perceiben a halasiak domináltak, Sorin két alkalommal is megszerezhette volna a vezetést a hazaiaknak. (A tavaly őszi meccsen Sorin mesterhármast rúgott a félegyháziaknak.) A foci örökszabálya itt is érvényesült, amely az egyik oldalon kimarad, az a másikon bemegy. Szinte  a semmiből talált egy gólt a vendégcsapat, de ez nem törte meg a halasiakat. Nagy Attila az ellenfél térfelén csapott le egy labdára és pontosan úgy lőtt a hálóba, ahogy az a nagykönyvben meg vagyon írva. A folytatásban sem játszott alárendelt szerepet a KFC, néhány félegyházi játékos úgy tűnt, hogy már az első 45 percben elfáradt, az ivószünet ellenére is. Ebben a játékrészben Sorin kapufát lőtt, egy alkalommal egy lefelé csapódó, megpattanó labdát bravúrral ütötte ki Oroszi Tibor, a vendégek kapusa. (A félegyházi oldalon játszott egy 17 éves fiatalember, Makány Nándor, akiért nagyon szorított kiskunhalasi nagypapája, Andor joggal lehet büszke unokájára.)

A szünet után megint a halasiak futhattak az eredmény után, pedig előtte a Félegyházának nem volt helyzete. Egy jó 30 méteres lövésbe Gerner Dániel csak beleérni tudott, de a labda így is utat talált a hálóig. A halasiaknak ismét újítani kellett, a csapat nem adta fel. Gerner villámgyors kirúgása egészen az ellenfél térfelének közepéig szállt, Koncz Zsolt, a félegyháziak játékosedzője tétovázott, Sorin nem. Az egyenlítés ismét teljesen megérdemelt volt. Az utolsó percekben sokszor állt a játék, ezért a bíró hosszabbított. A KFC játékosainak elszántságát jól mutatta az, hogy a 93. percben is úgy csúsztak egy labdáért, mintha az életük múlna rajta. A halasiak csapatként jól funkcionáltak és jó meccset játszottak a papíron jobb Kiskunfélegyházával. Faddikorr-Kiskunhalasi FC - Kiskunfélegyháza 2-2. 

A lefújás után Márton Zsolt, a halasiak edzője azt emelte ki, hogy csapata nagyot küzdött és kétszer is fel tudott állni az ellenfél vezetése után. A szakember szerint a jövőben viszont csökkenteni kell a sokszor bosszantó helyezkedési hibákat. A KFC jövő héten Lajosmizsén lép pályára.