Városi rangadót nyert a KFC az RFC ellen (galéria)
Sport

Városi rangadót nyert a KFC az RFC ellen (galéria)

Már a második fordulóban összemérte erejét a megyei U19-es labdarúgó-bajnokságban a két halasi csapat, az Elektrans-Kiskunhalasi FC és a Szilády RFC. A fiúk gólgazdag, jó mérkőzést játszottak, ahol kijött a korkülönbség, a rutin a KFC javára, amely megérdemelten nyert a találkozón. A sziládysoknak sem kell szégyenkezniük, ugyanis nagyot küzdöttek és a mezőnyben egyenrangú ellenfelek voltak.

Egykori játszó- és egyesületi társak mecseltek egymás ellen a megyei U19-es labdarúgó-bajnokságban. Az Elektrans-Kiskunhalasi FC és a Szilády RFC kereteinek játékosai jó barátságban vannak, de 90 percre félretették ezt. Vérbeli rangadót láthattak a nézők, a létszámot egyébként megirígylheti a felnőttcsapat is. A KFC kerete 2-3 évvel idősebb volt, mint a riválisé, ennek ellenére ez a különbség időnként eltűnt a pályán. A jó iramú mérkőzésen az első gólra 23 percet kellett várni, Keresztúri Márk egyéni villanása KFC-vezetést eredményezett. Hat perccel később Molnár Péter, majd újabb öt perc múlva Fodor Zsombor vette be Gilányi Áron kapuját. A mezőnyben kiegyenlített volt a játék, a félidő hajráját nagyon megnyomta az RFC, de nem sikerült a szépítés.

Az 55. percben viszont egy szép akció végén Vincze Imre révén sikerült megszerezni a Sziládynak a becsületgtól. Úgy tűnt, hogy tovább faraghat a hátrányából a fiatal csapat, ám ezt nem hagyta a KFC. Molnár Péter, Csillag István is nagyon magabiztos volt, elől pedig Keresztúri Márk elfutásai jelentettek veszélyt. A 75. percben éppen ő vette be Gilányi Áron kapuját. A hátralévő időben nem esett több gól, a rangadót megérdemelten nyerte a pályaválasztó. Elektrans-Kiskunhalasi FC - Szilády RFC 4-1. A nézők jó mérkőzését láthattak, több remek egyéni teljesítménnyel mindkét oldalon. Ezeket a fiatalokat szívesen látnánk a jövőben a halasi felnőttcsapatokban is. (Összefoglaló kedden a 19 órakor kezdődő híradóban.)