Verseny és szabadidős program (galéria)
Sport

Verseny és szabadidős program (galéria)

A mai nap folyamán elkezdődött a minősítő díjugrató verseny Kiskunhalason és egész hétvégén folytatódik. Az ország legjobb díjugratóinak színe-java a Hirling József Lovasparkban méri össze tudását, köztük az igen eredményes kiskunhalasi lovasokkal. A mostani versenyen nézők is látogathatják a lovasparkot a távolságtartás szabályait betartva.

Délelőtt kilenckor kezdődött az díjugrató verseny és összesen 32 versenyszámot rendeznek meg a hétvégén különböző magasságú akadályokkal és elbírálással. Nem csak a lovasok, hanem a lovak is versenyeznek az öt és a hat éves korosztályban. A startlistákat nézve, szinte minden versenyszámban láthatnak halasi lovasokat a nézők.

A nézők egymástól biztonságos távolságra ültek a lelátón

A verseny helyszínét a Fazekas Mihály utcai főbejáraton érdemes megközelíteni, az egyirányú út jobb szélén parkolási lehetőség is rendelkezésre áll. A nézők jó ha tudják, hogy a pálya körül és a nézőtéren is biztonságos távolságot kell tartani egymástól. A szervezők ellernőrzik és amennyiben túl közel ülnek vagy állnak egymáshoz a látogatók, udvariasan figyelmeztetik őket a szabály betartására.

A 105 cm-es nyitott szám győztese, Monori Anita (QILIOM) Kövesdy farm LK (címképen ugrás közben)

Szombaton délelőtt a füves aréna is akadályokkal telik meg, mert a lovasok így felkészülhetnek a június 18 és 21-e között szintén Kiskunhalason megrendezésre kerülő Országos Minősítő és Grand Prix I. fordulójára, ami a füves pályán lesz. Egyébként jellemzően a filces pályán mérik össze tudásukat a lovasok. A versenyek naponta reggel 9-kor kezdődnek. Büfé is rendelkezésre áll az eseményen a látogatók kiszolgálása érdekében. Az eseményre ingyenes a belépés.

Az eredmények ide kattintva láthatók!