Vidékbajnokságot nyertek az öregfiúk (galéria)
Sport

Vidékbajnokságot nyertek az öregfiúk (galéria)

A legmagasabb átlagéletkoruk ellenére is szenzációsan versenyeztek a fiatalok között a Fazekas DSE tornászai a vasárnap délután megtartott felnőtt II. osztályú Vidékbajnokságon. Csillag István csapata több mint 12 ponttal megelőzte a Győrt, így aranyérmes lett az öt válogatottat felvonultató mezőnyben. 

- Gratulálok nektek! Szabad megkérdezni, hogy hány évesek vagytok? Bordán Csaba, az egykori kiváló szövetségi kapitány, Bordán Dezső, pontozóbíróként közreműködő fia volt kíváncsi erre vasárnap délután a budapesti Tornacsarokban megrendezett felnőtt II. osztályú tornász Vidékbajnokságon. Amikor Csillag István csapata elárulta, hogy a Fazekas DSE átlagéletkora megközelíti a 40 évet, bizony elcsodálkozott. Kiderült, hogy Csaba pont egyidős Mamlecz Zsolttal és Varga Zsolttal, de ő nem tornászik már. Ez csak egy volt az elismerések sorában. A pontozóbírók nagy szeretettel fogadták a halasi fiúkat, akik rengeteget gyakoroltak, hogy helytálljanak a felnőtt II. osztályú mezőnyben, ahol huszonéves fiatalok mérik össze erejüket.

A kötelező gyakorlatok mellé a közelmúltban rendeltek új pontozási szisztémát, de ez nem szegte a csapat kedvét. Éppen ellenkezőleg, motiválta őket az, hogy ha extrát tesznek bele, akkor azokért több pontszám jár. Mind a hat szeren remekeltek a fiúk és az eredményhirdetésen kiderült, a sok munka meghozta gyümölcsét. A vidékbajnokságban 188 ponttal nyert a Fazekas DSE Csikós Csaba, Magyar Benjamin, Mamlecz Zsolt, Modok Gábor, Varga Zsolt alkotta csapata, a Győrnek 175,7 pontja, míg a harmadik Kalocsának 159,4 pontja volt. Egyéniben az első hatban három halasi végzett: Magyar Benjamin 3., Modok Gábor a 4., míg Mamlecz Zsolt a 6. helyen fejezte be a versenyt.