Világ- és Európa-bajnok koronglövészek a Köszolg Kupán (galéria)
Sport

Világ- és Európa-bajnok koronglövészek a Köszolg Kupán (galéria)

Nívós mezőny gyűlt össze a Kunfehértó közelében található, Európa-szintű lőtéren, amelyet a Köszolg SC üzemeltet. Vasárnap rendezték meg, közel 100 indulóval a Köszolg Kupát,  amely gyorsított korongvadászat volt 100 korongra, négy pályán. A győzelmet a felnőttek között a junior világbajnoki  és felnőtt Európa-bajnoki címmel büszkélkedő Szerdahelyi András szerezte meg (címképünkön).

Talán kevesen tudják, de Kiskunhalastól néhány kilométerre, Kunfehértó közelében, az egykori szeméttelep területén egy európai színvonalat elérő lőteret üzemeltet a Köszolg SC. Lakos Dénes és csapata nagyon sokat dolgozott azért, hogy rangos megméretéseket rendezhessenek. Ilyen volt a vasárnapi Köszolg Kupa, ahol négy pálya és 100 korong várt a nevezőkre. A különböző kategóriákban összesen közel száz nevező volt. A mezőnyben ott volt Szerdahelyi András, aki junior világbajnok, felnőtt világbajnoki ezüstérmes és Európa-bajnok, valamint Jéri Tamás világ-, Európa- és Ázsia- bajnok koronglövő is. 

A korszerű és minden igényt kielégítő lőtéren megrendezett versengésen az időjárással is meg kellett küzdeni a jelenlévőknek. Az erős szél és a hideg levegő bizony próbára tette a lövészeket. A hangulatra nem lehetett panasz és bizony célzóvízre sem volt szüksége a versenyzőknek. A szabad szemmel is aig-alig látható narancssárga és fekete korongokat ördögi ügyességgel találták el a megjelentek. 

A felnőttek versenyében Szerdahelyi András nyert 96 találattal, Kenyeres Ervinnek, a Köszolg SC lövészének Zöldág Jánosnak és Jéri Tamásnak  is 94-94 találata volt. A  hazaiak közül Szarka József 93 találattal az ötödik volt, Genáhl Krisztián 72 találattal a 24. helyen végzett az erős mezőnyben. A kezdők versenyét a Köszolg SC lövésze, Csorba Gyula nyerte 80 találattal, a szervezésből is oroszlánrészt vállaló klubvezető, Lakos Dénes a seniorok között végzett a 4. helyen 85 találattal. A juniorok között a hazai színekben szereplő Zöldág Gergő nyert 68 találattal. A lőtéren legközelebb július 11-én lesz egy rangos verseny, akkor a Guerini Kupát rendezik meg. (Képes beszámoló a híradóban látható.)