(►) Halas megúszta a vihart, de a környékünkön óriási a pusztítás
Sziréna

(►) Halas megúszta a vihart, de a környékünkön óriási a pusztítás

Kiskunhalas, Kiskőrös és Soltvadkert valamennyi bevethető tűzoltója a viharkárok elhárításán dolgozik több településen. A kedd késő délutáni vihar városunkat ugyan elkerülte, de a környékünkön óriási pusztítást végzett. Útra, kerékpárútra, villanyvezetékekre dőlt fák, tönkrement áramellátó rendszerek jelzik az égi háború erejét. A halasi tűzoltók környékbeli kollégáiknak segédkeznek ezekben a percekben is. Több fotót és videót kapott a szerkesztőségünk és a közösségi portálokon is megjelentek a felvételek.

Óriási széllel érkezett meg a vihar kedden délután térségünkbe. Kiskunhalas ismét megúszta az égi háborút, itt leszakadt, letört ágak okoztak némi bosszúságot. Úgy tudjuk, hogy az Esze Tamás lakótelepen egy leszakadt ág kárt tett egy autóban.

Bócsának, Kiskőrösnek és Soltvadkertnek még többet kellett elviselni. Farkas Krisztina a közösségi oldalán tette közzé a felvételeit, amelyeket Bócsán rögzített. A KSZC Vári Szabó István Szakképző Iskola tanára, Keleti István a Vadkerti-tó partján élte át a vihart.  Küldött szerkesztőségünknek néhány fotót is a helyszínről. 

Pirtó és Akasztó között rengeteg munkája lesz a tűzoltóknak. A kiskőrösi és soltvadkerti egységeknek a kiskunhalasiak segítenek - tudtuk meg. Az 53-as főút több szakaszán fák dőltek ki, a kerékpárút is járhatatlan. Erről Kohi Habib küldött nekünk fényképet. Soltvadkerten is több fakidőlés ad munkát a tűzoltóknak. Közben Kiskőrös és Akasztó között baleset történt, ott a kiskőrösi lánglovagok végezték el műszaki mentést. 

A Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság tájékoztatása szerint eddig több mint nyolcvan bejelentés érkezett a megyei műveletirányítási ügyeletre. Elsősorban fakidőlések és letört ágak miatt hívták a tűzoltókat, de villámcsapás miatt és vízeltávolításhoz is kértek segítséget egyebek közt Soltvadkertről, Kecelről, Kiskőrösről, Bócsáról és Császártöltésről. A bejelentések folyamatosan érkeznek, az egységek dolgoznak a káresetek felszámolásán.