(►) Lopott autóval, fizetés nélkül tankolt, majd árokba borult
Sziréna

(►) Lopott autóval, fizetés nélkül tankolt, majd árokba borult

Filmbe illő jelenet zajlott le ma délután a Vadkerti úti benzinkúton. Egy férfi egy rendszám nélküli autóval állt be tankolni, ám amikor fizetésre került volna a sor, bepattant a járműbe és elhajtott. A kútoszlop súlyosan megrongálódott, az anyagi kár az első becslések szerint több, mint egymillió forint. Az autós nem jutott messzire, az Olajosok útján az egyik kanyarban árokba borult.

Délután egy óra előtt nem sokkal egy rendszám nélküli Kia parkolt le a Vadkerti úti benzinkúthoz. Egy baseball sapkás férfi szállt ki a járműből. A kútkezelő odalépett hozzá, ám a férfi nem kért segítséget.

- Azt mondta, nyolcezer forintért szeretne tankolni, de megoldja egyedül. Én visszamentem a pult mögé, és már csak a hatalmas durranásra lettem figyelmes, amikor lehajtott. Nagyon megijedtem, egyből nyomtam a pánikgombot és értesítettem a rendőrséget – mondta el stábunknak Undi Mihályné, kútkezelő.

A rendőrség még ezekben a percekben is végzi a helyszínelést. Azt, hogy meddig nem lehet majd tankolni a kúton, egyelőre nem tudni.

- Már értesítettem a szakembereket, akik megnézik, javítható-e a megrongált kútoszlop. Jelen állás szerint minimum egymillió forintos anyagi kárunk keletkezett ebből a 13.000 forintos tankolásból. Azt nem tudom, meddig kell zárva lennünk, de a kár ez idő alatt is nő, hiszen azok, akik nálunk szeretnének tankolni, másik kútra fognak elmenni – bosszankodott Ván Barna, a benzinkút tulajdonosa.

A történet itt még nem ért véget. Információink szerint egy autós látta, mi történt a töltőállomáson és a Kia nyomába eredt. Úgy tudjuk, a menekülő férfi túl nagy sebességgel haladt, és az Olajosok útján, az egyik kanyarban elvesztette uralmát a gépjármű felett, majd lesodródott az úttestről. Azt egyelőre nem tudni, milyen sérülései lettek a sofőrnek.

Az ügy fejleményeiről természetesen beszámolunk majd weboldalunkon. További részletek a Halas TV 19 órakor kezdődő Híradójában.