Az első Diák Police Café Halason volt (galéria)
Sziréna

Az első Diák Police Café Halason volt (galéria)

Kiskunhalas ismét úttörő szerepet vállalt egy bűnmegelőzési módszer bevezetésében. A Police Café rendezényei eddig felnőtteket szólított meg, hétfőn viszont városunk általános iskoláiban ismerkedtek meg a felső tagozatosok ezzel a kerekasztal beszélgetési formával. Eddig ilyen program, iskolások részére még nem volt az országban.

Dr. Vaslóczki Ferenc alezredes, Kiskunhalas rendőrkapitánya hivatalba lépésekor jelezte, új módszereket is alkalmaz majd a bűnmegelőzésben, a lakossággal való párbeszédben. Egyik ilyen volt a Police Café rendezvénysorozat, amelynek során fontos és az embereket is érintő problémákról, jelenségekről beszélgetnek, kötetlen formában. Városunkban több ilyen rendezvény volt az elmúlt években, ahol lehetett kérdezni, problémát felvetni és a jelenlévő szakemberekkel együtt akár megoldás is született. Eddig a felnőttek volt az elsődleges célcsoport, de van olyan téma, ilyen például a kábítószerezés, a dohányzás, az alkoholfogyasztás, amely már az iskolás korú gyermekeket is érintheti.

Kiskunhalason rendezték meg az országban az első Diák Police Café rendezvényeket. Dr. Molnár Katalin Police Café képző és moderátor vezetésével, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság szakembereinek hathatós segítségével valósult ez meg a halasi általános iskolákban. Felső tagozatos tanulók részvételével négy kerekasztal mellett beszélgettek a drogfogyasztás veszélyeiről, az alkohol, a dohányzás káros hatásairól. A diákok gyorsan felvették a fonalat és tartalmas párbeszédek alakultak ki. Biztosak lehetünk benne, hogy lesz még folytatás. (Részletek az esti híradóban.)