(►) Csoda, hogy túlélte: szörnyű baleset az 53-as főúton  (galéria)
Sziréna

(►) Csoda, hogy túlélte: szörnyű baleset az 53-as főúton (galéria)

Csodát emlegettek azok, akik látták azt az Opel Astra-t, amely kedden délután, nem sokkal öt óra után egy fának ütközött, majd az oldalára borult Kiskunhalas közelében, az 53-as főúton. A szabadkai rendszámú autó sofőrjét a tűzoltók emelték ki az összeroncsolódott járműből, amelynek eleje a felismerhetelenségig deformálódott.

Feltehetően elvétette a kanyart, ezért tért le az útról, majd csapódott egy fának és az oldalára borult egy Opel Astra kedden késő délután Kiskunhalas közelében, az 53-as főúton. Az autót egy szabadkai lakhelyű férfi vezette, akit a helyszínre riasztott halasi tűzoltók emeltek ki a roncsból. A jármű a körforgalom felől haladt Kiskunhalas irányába. A mentők hosszú percekig ápolták a sofőrt, majd elindultak vele a halasi kórházba. Úgy tudjuk, tudtak vele kommunikálni. Az autót a halasi tűzoltók állították kerekeire és áramtalanítottak is.

A helyszínelés és a műszaki mentés teljes útzár mellett történt, mindkét irányban jókora kocsisor torlódott fel. Az ütközés erejére jellemző, hogy az Opel alváza meghajlott. A baleset pontos körülményeit a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közlekedésrendészete vizsgálja.