Dizájner drogokról, közlekedési szabálysértésekről
Sziréna

Dizájner drogokról, közlekedési szabálysértésekről

Úgy tűnik, hogy egyre népszerűbb forma lesz a Police Café műfaja Kiskunhalason is. A kötetlen beszélgetés, a problémák felvetése és a megoldások közös keresése a szakemberek szerint jóval célravezetőbb. Csütörtökön délelőtt a Rostás László Cigány Közösségi Házban a régió kisebbeségi vezetőivel találkoztak a rendőrök, az eszmecsere a szereplők szerint is más és eredményesebb volt.

Ismét Police Café volt Kiskunhalason, ezúttal a régió kisebbségi vezetőivel találkoztak a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság szakemberei. A műfaj négy évvel ezelőtt kezdett meghonosodni Magyarországon, városunk az első pillanatoktól kezdve nyitott volt erre a rendhagyó problémafelvetési formára. Dr. Molnár Katalin Police Café képző és moderátor azt mondja, a kerekasztal-beszélgetések első öt perce csak a nehéz. Utána megindul a párbeszéd és  közérdeklődésre számot tartó problémafelvetések hangoznak el. Csütörtökön délelőtt a Rostás László Cigány Közösségi Házban s dizájner drogok használatáról, veszélyeiről hangoztak el személyes tapasztalatokon alapuló információk, esetek, de  a közlekedési szabálysértések és bűncselekmények következményei is szóba kerültek. 

A kerekasztal-beszélgetésre azok is meghívást kaptak, akik munkájuk során cigányokkal találkoznak, velük foglalkoznak. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság szakembereivel rövid időn belül kialakult a párbeszéd és számtalan hasznos észrevétel, javaslat hangzott el. Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó szerint szükség van az ilyen eszmecserékre, amelyek valamennyi résztvevő számára hasznosak. A dizájner drogok használata és az ehhez kapcsolódó bűnesetek a régióban is jelen vannak, és még mindig nagy számú ittas sofőrt szűrnek ki a forgalomból a rendőrök.