Egy tompai ház udvarába borult a kamion
Sziréna

Egy tompai ház udvarába borult a kamion

Feltehetően elaludhatott annak a szerb felségjelzésű kamionnak a sofőrje, amely aztán egy tompai ház udvarába borult az éjszaka. A baleset szerencsés kimenetelű volt, ugyanis senki sem sérült meg, viszont több utcában nincs víz.

Vízhiány van

A kamionbaleset miatt van vízhiány Tompán.  Most kaptuk a tájékoztatást, hogy az éjszaka történtek miatt vízhiánnyal kell számolni a településen a következő utcákban: Halasi út, Kőrös oldal, Katonasor, Újföld utca. A Kiskunsági Víziközmű-Szolgáltató Kft. munkatársai csak a kamion műszaki mentését követően tudják a vízszolgáltatást helyreállítani.

Előzmények

Hétfőn éjjel riasztották a halasi tűzoltókat, hogy az 53-as főút 80-as kilométerszelvényénél, Tompán, a Halasi úton egy kamion ház udvarába borult. A helyszínen kiderült, hogy a hatalmas jármű letért az útról, átszaktította a kerítést, egy vízóraaknát és egy gázcsonkot is megrongált. Utóbbit a kiérkező egység elszorította, majd a szolgáltató szakemberei hárították el a hibát.  A szerb felségjelzésű kamion tisztítószereket szállított és a feltételezések szerint a sofőr elaludhatott, azért következett be a baleset. A halasi tűzoltók kezdték meg a műszaki mentést, a teherautó nem képez forgami akadályt, az elszállításáról a tulajdonos gondoskodik. 

Fotó: Kiskunhalasi Hivatásos Tűzoltóparancsnokság