Előzetesbe kerültek az idős halasi nő kirablói
Sziréna

Előzetesbe kerültek az idős halasi nő kirablói

Egy hónapos előzetes letartóztatását rendelte el a Kecskeméti Járásbíróság annak a két halasi férfinek és egy nőnek, akik múlt héten raboltak ki egy idős aszonyt a városban. A három gyanúsított vízóra-leolvasás ürügyén ment be a néni lakásába.

A Kecskeméti Járásbíróság egy hónapra elrendelte a letartóztatását annak a rablással gyanúsított 28 és 25 éves férfinak, valamint 25 éves nőnek, akik egy idős nőt raboltak ki Kiskunhalason.

A Kecskeméti Törvényszék tájékoztatásából kiderült, hogy a trió a megalapozott gyanú szerint múlt csütörtökön, 17 óra körül megjelente a 72 éves sértett lakásán. A maszkot viselő gyanúsítottak vízóra leolvasónak kiadva magukat jutottak be a sértett házába, ahol a sértett megmutatta nekik a fürdőszobában lévő vízórát. Ekkor a gyanúsítottak a sértettre zárták a fürdőszoba ajtaját és onnan nem engedték ki, majd egy 60 ezer forint értékű televíziót zsákmányoltak a sértettől.

A járásbíróság a magas büntetési tétellel (5 évtől 10 évig terjedő szabadságvesztéssel) fenyegetett bűncselekmény elkövetésével gyanúsítottak letartóztatását a bűnismétlés lehetőségének megakadályozása és a jelenlétük biztosítása érdekében rendelte el, mivel esetükben fennáll a bűnismétlés és a szökés, elrejtőzés veszélye is.

A bíróság döntését az ügyész tudomásul vette, azonban ellene mind a három gyanúsított és egyikőjük védője is fellebbezést jelentett be, amelyről a Kecskeméti Törvényszék fog dönteni. (A Halas Televízió kedd esti híradójában megmutatjuk, hogy a Kiskunvíz hogyan végzi a vízóra-leolvasást.)