„Ez egyáltalán nem vicces!”
Sziréna

„Ez egyáltalán nem vicces!”

Ismeretlenek néhány napja több, az Erdei téren lévő társasházba is bejutottak az éjszakai órákban. A lépcsőházakban talált kerékpárokat, növényeket megrongálták, sok bosszúságot okozva ezzel az ott lakóknak.

Azt, hogy mi történt az éj leple alatt, csak másnap reggel, munkába indulván vették észre a lakók. A lépcsőházban tárolt kerékpárjaik gumijait kiszúrták, a cserepes növényekből a földet kiborogatták az ismeretlenek, akiknek láthatóan semmi konkrét céljuk nem volt a rongáláson kívül.

- A Kiskunhalasi Rendőrkapitányságra érkezett jelzés az itt élőktől, hogy valakik több lépcsőházban is kerékpárokat rongáltak. Nem vittek el egyetlen biciklit sem, viszont az üléseket leszerelték, szétdobálták a lakótelepen, a kerekeken lévő gumikat több helyen kiszúrták. Jól látható, hogy egyszerű, motiválatlan rongálásról van szó. Sajnos az esemény idején senki nem tapasztalt semmi gyanúsat, pedig kollégáink nagyobb hatékonysággal tudják végezni munkájukat, ha azonnal a helyszínre tudnak vonulni. Nem tudni, milyen korosztályba tartoznak a rongálók, de mivel itt a nyári szünet, a szülőknek még jobban oda kell figyelniük gyermekeikre, nekik lehetőség szerint hasznos szünidei elfoglaltságokat találni, hogy minél kevesebb hasonló eset legyen városunkban – nyilatkozta weblapunknak Farkasné Wodring Zsuzsanna, kiemelt bűnmegelőzési főelőadó.

Tóbiás Márta, az egyik Erdei téren lévő ház lakója. Elsők között vette észre, hogy többek között az ő járműveiket is megrongálták.

- Nem tudom, kik jártak a lépcsőházunkban, de jó, ha tudják, ez egyáltalán nem vicces. Manapság rengetegen közlekednek kerékpárral, és nagyon bosszantó, ha az ember arra jön le reggel, hogy se ülése, se gumiabroncsa nincs. Sajnálom, hogy akkor, éjjel semmit nem vettünk észre ebből az egészből – panaszkodott a felháborodott lakó.

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai azt kérik, ha bárki akármilyen gyanús dolgot észlel közvetlen lakókörnyezetében, azonnal értesítse a rendőröket.