Felvételi volt a halasi tűzoltóságon (galéria)
Sziréna

Felvételi volt a halasi tűzoltóságon (galéria)

Tíz bátor és mindenre elszánt fiatal volt ott pénteken délelőtt a Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltségen azon a felvételin, amelyen új tűzoltókat kerestek. A jelentkezők előbb egy elbeszélgetésen vettek részt, majd következett a fizikai teszt, a végén pedig megmászták a létrát, amelynek a csúcsa 20 méteren volt.

Komoly állóképesség, fizikai és lelki erő kell a tűzoltóhivatáshoz. Aki jelentkezik, annak különleges adottságokkal kell rendelkezni. Most lehetősége van a halasi tűzoltóságnak arra, hogy újoncokat vegyen fel. A létszámbővítés mértéke még nem ismert - tudtuk meg Orbán Balázs parancsnoktól. Pénteken délelőtt tíz fiatal vett részt egy előfelvételin, amely egy elbeszélgetéssel kezdődött.Utána viszont következett a fizikai felmérő, amely több részből állt.

Először egy 2000 méteres futás várt a jelentkezőkre, ezt időre kellett teljesíteni. Ezt követően jöhetett a fekvőtámasz és a felülés, amelynél a darabszám volt a mérték. A próbatétel végén pedig valamennyi fiatalnak fel kellett mászni a létrán egészen az emelőkosárig, amely éppen 20 méter magasan volt. Az általunk megkérdezett aspiránsok azt mondták, tisztában vannak azzal, hogy tűzoltóként komoly kihívások előtt állnak, de azt is jól tudják, ez nem munka, hanem hivatás. További részletek a péntek esti híradóban.