Folytatódott a „Takszöv” tárgyalás
Sziréna

Folytatódott a „Takszöv” tárgyalás

A Kecskeméti Törvényszéken szeptember 5-én a tanúk kihallgatásával folytatódott a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet működésével kapcsolatos ügy. A hűtlen kezelésről szóló tárgyalást a törvényszék a kiemelt, közérdeklődésre számot tartó ügyek között kezeli.

A Kecskeméti Törvényszék előtt lévő ügynek 75 vádlottja van, akiket hűtlen kezelés bűntettével vádol a Bács-Kiskun Megyei Főügyészség a 636 oldalas vádiratában.

A vádirat lényege szerint a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet vezetői és alkalmazottjai a hitelintézetekre vonatkozó szabályok megsértésével nyújtottak több alkalommal gazdasági társaságok számára jelentős összegű hiteleket. A gazdasági társaságok vezető tisztségviselői a hitelfelvételi kérelmük pozitív elbírálása érdekében ehhez a Soltvadkert és Vidéke Takarékszövetkezet vezetőinek, dolgozóinak segítséget nyújtottak – áll az ügy leírásában.

A „takszöv”  botrány annak idején Halason is nagy visszhangot váltott ki. Sokan felháborodottan álltak a bezárt pénzintézet előtt, mivel nem tudtak hozzájutni a pénzükhöz.

Hozzászólás (0)