Füstérzékelőt adományozott a katasztrófavédelem (galéria)
Sziréna

Füstérzékelőt adományozott a katasztrófavédelem (galéria)

Egy országos kampány részeként füstérzékelőket adományozott a katasztrófavédelem rászoruló családok részére. Az egyik ilyen készülék a kiskunhalasi Dugonics utcába került, amelyet hétfőn délután adtak át. A berendezés azonnal jelez, ha füst van a levegőben.

Ne gyújtsa, gyűjtse! annak az országos kampánynak a címe amelyet a katasztrófavédelem és a nemzeti hulladékkezelő hirdetett meg. Célja az, hogy felhívja arra a figyelmet, mit tehetnek a háztartások a klímaváltozást okozó szén-doixid kibocsátásának csökkentésére. A kezdeményezés több részből áll, lakossági fórumok szervezése mellett füstérzékelőket is adományoznak rászoruló családok részére. A Kiskunhalasi Katasztrófavédelmi Kirendeltségnek a helyi Vöröskereszt segített a helyszín kiválasztásában.

Hétfőn délután, a Dugonics utca egyik családi házába érkeztek meg a helyi katasztrófavédelem képviselői , velük tartott Fekete Noémi, a Vöröskereszt képviseletében. A tűzoltóság szakemberei fel is szerelték a füstérzékelőt és elmagyarázták a készülék működését. Egy lakástűznél nagyon kevés időnk van arra, hogy kimeneküljünk, főként akkor, ha későn érzékeljük a veszélyt. A füstérzékelő ebben nyújt segítséget. Amint füst éri, 85 decibeles hangon figyelmeztet a bajra.