Gyermekek, felnőttek a Mentők Napján (galéria)
Sziréna

Gyermekek, felnőttek a Mentők Napján (galéria)

Május 10-én a Mentők Napját ünnepeljük. Ezen a pénteken kinyíltak a mentőállomások kapui az érdeklődők előtt. Kilenc órától Kiskunhalason is várták a látogatókat, akik jöttek is kíváncsiskodni. Nemcsak óvodás csoportok voltak a nyílt napon, hanem felnőttek is igyekeztek minél többet megtudni a halasi mentők munkájáról, az újraélesztés alapfogásairól.

Sebkötözés, törések ellátása, az újraélesztés alapfogásai. Mindezekkel megismerkedhettek azok, akik ellátogattak pénteken délelőtt a Kiskunhalasi Mentőállomásra. Erre a Mentők Napja alkalmából volt lehetőség. Több óvodás csoport is meglátogattak a halasi állomást. Őket Domján István mentőápoló fogadta, majd Malustyik László mentőtiszt mesélt a munkájukról. A kislányok és kisfiúk játékos formában sajátíthatták el a sebkötözés alapjait, de hasznos információkkal is gazdagodhattak. A gyermekek fogékonyak voltak mindenre, sőt igen talpraesett kérdéseket tettek fel a szakembereknek.

Lehetőség volt arra is, hogy az újraélesztés fogásait is megtanulják a látogatók. Nemcsak a fiatalabb korosztály érdeklődött a mentők munkája iránt. Voltak felnőttek is, akik szívesen kipróbálták az eszközöket. Nagy József állomásvezető mentőtiszt érdeklődésünkre elmondta, hogy volt olyan visszajelzés, amely igazolta a nyílt napok gyakorlati hasznát. Volt olyan diák, aki a korábban hallottak, látottak alapján tudott segíteni egy bajba jutott társának. Részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.