Halasi csipkét is loptak a sorozatbetörők
Sziréna

Halasi csipkét is loptak a sorozatbetörők

Kiskunhalasi sorozatbetörők ellen emelt vádat a helyi ügyészség. A 40 éves férfi és két bűntársa több mint 25 házat, gépkocsit tört fel, többek között halasi csipkét is zsákmányoltak. A Bács-Kiskun Megyei Főügyészség tájékoztatása szerint ketten előzetes letartóztatásban vannak.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség többrendbeli lopás bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 40 éves kiskunhalasi férfi és két bűntársa ellen, akik 2018 szeptembere és 2019 februárja között több mint 25 házat és gépkocsit törtek fel, hogy készpénzt, ékszereket és más értékeket lopjanak. A 40 éves kiskunhalasi vádlott és egyik bűntársa, egy 43 éves helyi férfi elhatározták, hogy lakatlan kiskunhalasi házakba törnek be és onnan értékeket – elsősorban készpénzt és arany ékszereket – lopnak. 

A vádlottak összesen 22 ingatlanba mentek be, a legtöbb esetben az ajtó vagy az ablak betörésével, de volt olyan ház is ahova rongálás nélkül jutottak be. A két vádlott a házakon kívül három parkoló autót is feltört, amelyek közül egyet 90 ezer forint kárt okozva megrongáltak, a másikból készpénzt, zálogjegyeket és okmányokat loptak, míg a harmadik gépkocsi esetében zsákmány nélkül távoztak.

Összesen egyébként 3 millió forintnyi kárt okoztak a tettesek, festményeket, ékszereket, berendezési tárgyakat loptak, de halasi csipkét, szarvas trófeát és szalámikat is zsákmányoltak. Több esetben csak kutatást végeztek, de nem tudtak semmit elvinni. A 40 éves férfi egy garázst is feltört egyedül, 37 éves halasi ismerősével pedig egy harkakötönyi tanyát látogatott meg hívatlanul. A 40 éves és a 43 éves vádlott előzetes letartóztatásban várja a Kiskunhalasi Járásbíróság ítéletét.