Halasi győzelem a megyei tűzoltósport versenyen (galéria)
Sziréna

Halasi győzelem a megyei tűzoltósport versenyen (galéria)

Évek óta eredményesen szerepel a halasi csapat a megyei tűzoltósport versenyen. Ez a sorozat most sem szakadt meg, csütörtökön mind a négy versenyszámban a hazai válogatott volt a legjobb. Egyéniben is taroltak a házigazdák, nem csoda, hogy az országos versenyen szereplő csapat tagjainak túlnyomó többségét Kiskunhalas adja.

Horoglétramászás, 100 méteres akadályfutás, 4x100 méteres váltó és kismotorfecskendő-szerelés. A tűzoltósport versenyek számai ezek, amelyekben a résztvevőknek a legjobbat kell teljesíteni. Ezekben olyan készségekre van szükség, amelyeket a tűzoltók az éles bevetések során is használnak. A megyei versenynek ismét Kiskunhalas volt a házigazdája. A tét a helyezések megszerzése mellett az volt, hogy a legjobbakból összeállított válogatott szerepelhet majd az országos megméretésen. 

Az erős szél próbára tette az időjárási viszontagságokat jól tűrő tűzoltókat. A horoglétramászásban évek óta az élmezőnyben vannak a halasiak. Ezúttal Kollár Csaba volt a legjobb és csapatban is a hazaiak teljesítettek legeredményesebben. A 100 méteres akadályfutásban Kisa Péter volt az első, itt is Kiskunhalas nevét említhetjük az első helyen. A kismotorfecskendő-szerelés komoly együttműködést, odafigyelést igényel a részvevőktől. Sokat segíthet a sok gyakorlás, úgy látszik, hogy ebben is a mieink a legerősebbek. Az utolsó versenyszám a 4x100 éteres váltóban is halasi siker született. Összetettben Kiskunhalas, Kiskunfélegyháza és Kiskőrös volt a sorrend. A végeredmény azt jelenti, hogy a megyei válogatott tagjainak többségét Kiskunhalas adja az országos versenyen. Ezt idén június 17-én rendezik meg. (Tudósítás a péntek esti híradóban.)