Halason is népszerű az Ovi-Zsaru Program (galéria)
Sziréna

Halason is népszerű az Ovi-Zsaru Program (galéria)

Rendőr Robival és Rosszcsont Ricsivel is megismerkedhettek kedden délelőtt a Vasút utcai óvoda nagycsoportosai. Az Ovi-Zsaru Program keretében látogatott el hozzájuk Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmegelőzési főelőadója és Komlós Gergő törzsőrmester. A cél az, hogy a gyermekek bizalommal forduljanak az egyenruhásokhoz és megismerjék az alapvető közlekedési szabályokat, tisztában legyenek a veszélyforrásokkal.

Kedden délelőtt rendőrök járták a halasi óvodákat. Az Ovi-Zsaru Program keretében keresték fel a helyi intézményeket. A gyermekek bűnmegelőzési programja a fiatalok életkori sajátosságainak figyelembevételével játékos formában – bábok segítségével – készíti fel a nagycsoportosokat a rájuk leselkedő veszélyhelyzetek felismerésére és a helyes magatartás megválasztására. A Vasút utcai kislányokat és kisfiúkat Farkasné Wodring Zsuzsanna őrnagy, a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság kiemelt bűnmelegőzési főelőadója és Komlós Gergő törzsőrmester látogatta meg. A vendégeket Barnáné Szabó-Mikor Márta, a Szászorszép Óvodák vezetője fogadta, aki elmondta, örömmel fogadták a rendőrség kezdeményezését. 

A nagycsoportosok szeretettel és kíváncsian várták az előadást. Farkasné Wodring Zsuzsanna szerint fontos ebben az életkorban, hogy a gyermekek bizalommal legyenek az egyenruhások felé. Ez egy pillanatig sem volt veszélyben ezen a délelőttön. Rengeteg kérdésre tudták a kicsik a választ, meglepő érettséggel feleltek a rendőrőrnagy érdeklődésére. Átvették az alapvető közlekedési szabályokat, illetve azokat a tudnivalókat, amelyek baj esetén fontosak lehetnek. Megismerkedtek Rendőr Robival és testvérével, Rosszcsont Ricsivel is. A két bábut a rendőrtiszt a csoportnak ajándékozta. Megtudtuk, hogy a következő időszakban az óvónők még visszatérnek majd a témára egy-egy foglalkozás keretében. (Részletek a 19 órakor kezdődő híradóban.)