Három megyét érintő razzia volt
Sziréna

Három megyét érintő razzia volt

Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Tolna megye rendőrei vettek részt abban a közlekedési akcióban, amelyet az 55-ös főút teljes szakaszán tartottak. A razzia során 147 intézkedés történt - közölte a police.hu.

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság szervezte azt a nagyszabású akciót, amely az 55-ös főút teljes, 122 kilométeres szakaszán zajlott. A razziában a csongrád-csanádi és a tolnai rendőrök is részt vettek. Az ellenőrzés során a gépkocsizó és motoros járőrök a főút közlekedésbiztonságának a javítását, valamint a közlekedési balesetek számának további csökkentését tűzték ki célul. Ennek érdekében fő feladatuk volt az agresszív gyorshajtók kiszűrés, az ittas és bódult állapotban járművet vezetők eljárás alá vonása, továbbá a passzív biztonsági eszközök használatát elmulasztókkal szembeni fellépés.  

Az akció ideje alatt a három megye szolgálatban lévő állománya összesen 168 járművet, azok vezetőit és utasait vonta ellenőrzés alá, melyből 147 esetben volt szükség szabályszegés elkövetése miatt intézkedésre- közölte a megyei főkapitányság sajtószolgálata.