Jeep és Suzuki ütközött a Bernáth-kollégiumnál (galéria)
Sziréna

Jeep és Suzuki ütközött a Bernáth-kollégiumnál (galéria)

Két sérültje van annak a balesetnek, amely csütörtökön délután, háromnegyed kettő körül történt a Bajza utca és az 53-as főút kereszteződésében. Egy Jeep ütközött neki a Suzuki jobb oldalának, amely aztán a kijelölt gyalogátkelőhelynél kisodródott és járdán állt meg. Óriási a dugó volt a helyszínen

16:03 Befejeződött a helyszíni szemle

Befejeződött a helyszíni szemle és a műszaki mentés a Bernáth Lajos Kollágiumnál, ahol délután baleset történt. A letört alkatrészeket, üvegszilánkokat a közútkezelő munkatársai takarították fel, kiegyenesítették az elgörbült közlekedési jelzőtáblát is. A Suzuki az alsószállási roncstelepre került. Elsődleges adatok szerint a Suzuki sofőrje nem adta meg az elsőbbséget. Felszabadult a másik sáv is, a forgalom helyreállt.

ELŐZMÉNYEK

Tisztázatlan körülmények között ütközött össze egy Jeep és egy Suzuki Kiskunhalason, a Bajza és az 53-as főút kereszteződésében. Volt olyan szemtanú, aki azt mondta, a terepjáró nagy sebességgel ment be kereszteződésbe. A személyautó a Bajza utca felől hajtott ki a főútra, ekkor csapódott a Jeep a Suzuki jobb oldalába. Métereket sodródott a személyautó, amely aztán a járdán állt meg. A riasztásra két mentőautó érkezett, két sérültet szállítottak a halasi kórház sürgősségi osztályára.

A helyszínen megtudtuk, a terepjáróban budapestiek utaztak, egy temetés miatt jöttek Kiskunhalasra. A sofőr azt mondta, hogy kihajtott elé a Suzuki. A hátsó utas és a személyautó vezetője sérült meg, utóbbi elsődleges adatok szerint súlyosan. A forgalom félpályás útzár mellett, rendőri irányítás mellett halad. Célszerű lesz még jó ideig elkerülni ezt a környéket, mert igen nagy a torlódás. A baleset pontos körülményeit és az okait a Kiskunhalasi Rendőrkapitányság közlekedésrendészete vizsgálja.