Kamionbaleset az 53-as főúton (galériával)
Sziréna

Kamionbaleset az 53-as főúton (galériával)

Egy külföldi rendszámú kamion miatt kellett lehúzódnia a Scania sofőrjének az 53-as főútról, amely így majdnem az oldalára borult, a rakomány egy része viszont az aszfaltra került.  A balesetnek nincs sérültje, a 70-es kilométerszelvény közelében rendőrök irányítják a forgalmat.

Két napon belül ez a második kamionbaleset környékünkön. Mint arról szerdán beszámoltunk, Kiskunhalason a Dong-ér csatornába borult bele kis híján egy gázpalackokat szállító jármű. Pénteken délelőtt, az 53-as főúton, Balotaszállás és Kisszállás között, a 70-es kilométerszelvénynél járt pórul egy Scania nyergesvontató.

A sofőr munkatársunknak azt mondta a helyszínen, hogy Soltról tartott Mélykútra, közel tíz tonnányi petrezselyemmel, amikor Balotaszállás után egy szemből érkező, külföldi rendszámú kamion átjött a sávjába, így neki le kellett húzódnia az útról. A mély homok miatt irányíthatatlanná vált a jármű, a nyergesvontató majdnem az oldalára dőlt. . A rakomány egy része az aszfaltra ömlött. A műszaki mentésig félpályás útzár van érvényben, rendőrség irányítja a forgalmat. A helyszínre hamarosan kamionmentő érkezik, amely már elindult Kecskemétről.