Közlekedési tanácsok gyerekeknek
Sziréna

Közlekedési tanácsok gyerekeknek

A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársa Hegedűs Richárd zászlós a közlekedési veszélyhelyzetekről tartott ma előadást a Kertvárosi Általános Iskola tanulóinak. A szakember szerint fontos, hogy a gyerekek az iskolához vezető úton minél nagyobb biztonságban legyenek, ezért is foglalkoznak az iskolarendőrök kiemelten ezzel.

A tanóra során lementek a kerékpártárolókhoz is, ahol kiderült, bizony nem mindegyik kerékpár van megfelelően felkészítve a közlekedésre, hiányoznak a prizmák, a világító berendezések. A kisdiákok közül többen kilométereket kerékpároznak az iskolába jövet és hazafelé, ilyenkor válik igazán fontossá az életmentő világítások, fényvisszaverős láthatósági mellények megléte.

Hegedűs Richárd zászlós az iskola közelében lévő gyalogátkelőhelynél több balesetveszélyes helyzetre is felhívta a gyerekek figyelmét.Az „iskola rendőre” programban megyeszerte összesen 126 rendőr vesz részt, ők tartják a kapcsolatot az iskolák vezetőivel, a szülői munkaközösségekkel, és a tájékoztató előadások mellett, részt vesznek az iskolai eseményeken is.