Lefejelte, bántalmazta a feleségét
Sziréna

Lefejelte, bántalmazta a feleségét

Többször bántalmazta, megütötte, egy alkalommal pedig lefejelte feleségét egy 24 éves szanki férfi, aki ellen a napokban emelt vádat a Kiskunhalasi Járás Ügyészség. A verekedős férjnek kapcsolati erőszak bűntette miatt kell felelnie a halasi bíróság előtt.

Házastársi konfliktus szomorú végkifejlete vádemelés, amelyet a Kiskunhalasi Járási Ügyészség tett egy 24 éves szanki férfi ellen. Amegyei főügyészség tájékoztatása szerint a vádlott kezdetben külföldön dolgozott, keveset tartózkodott otthon, majd 2019. január közepétől hazatért Szankra és Magyarországon vállalt munkát. Ezt követően a házastársak között a viták, konfliktusok állandósultak.

Ennek egyik eredménye volt, hogy március 21-én hajnalban egy féltékenységi vita során a vádlott megrángatta, majd többször felpofozta a feleségét, aki rendőri segítséget kért. A rendőrök távozása után a vádlott tovább folytatta a bántalmazást. Nyolc nappal később este a férfi ismét veszekedni kezdett a feleségével, melynek során rángatta, lábaival leszorította, a haját tépte, illetve a kezeit feszegette. A verés miatt a sértett a karjain, a térdein és a tarkóján 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett.

Annak ellenére sem ért véget a házasságon belüli háború, hogy a férj 2019 májusában ismét Németországban dolgozott. Amikor onnan hazatért, május 20. napján este – látva, hogy a feleségét a munkaadója vitte haza – ismét szóváltásba keveredett a sértettel. Rángatni kezdte, majd lefejelte az asszonyt, akit a homlokán el is talált. A nő munkaadója ekkor értesítette a rendőrséget.

A rendőri intézkedés után az agresszív férfi távozott a házból azzal, hogy a másik ingatlanukban tölti az éjszakát. Hajnali 4 óra körül azonban visszament a feleségéhez, ahol az ajtót és az ablakot verte, mire a nő beengedte. A házban a vádlott tovább ordítozott, veszekedett, trágár módon szidalmazta párját.  Ezért a sértett reggel először a rendőrséghez, majd a családsegítőhöz fordult segítségért, illetve a férjével szemben a Kiskunhalasi Járásbíróságon távoltartás elrendelését kezdeményezte.

A vádlott jelenleg is távoltartás hatálya alatt áll, őt az ügyészség könnyű testi sértéssel elkövetett kapcsolati erőszak bűntettével vádolja és felfüggesztett börtön kiszabását indítványozta vele szemben. A féfi bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog határozni.