Mindent megnézhettek, kipróbálhattak
Sziréna

Mindent megnézhettek, kipróbálhattak

Interaktív, játékos bűnmegelőzési órákat tartottak a kisszállási általános iskola udvarán. A Kiskunhalasi Rendőrkapitányság munkatársai egy kisbusszal, egy úgynevezett Mobil Bűnmegelőzési Centrummal érkeztek a helyszínre, ahol különféle érdekességeket mutattak a kicsiknek.

Többek között a különböző fajtájú riasztókkal is megismerkedtek a diákok a foglalkozások során. A pedagógusok azt mondják, fontosnak tartják a bűnmegelőzést az oktatási intézményben, így rendszeresen rendeznek hasonló programokat.

- Iskolánkban nagy hangsúlyt fektetetünk arra, hogy a gyermekeket megóvjuk a mindennapokban rájuk leselkedő veszélyektől. Nem lehet elégszer elmondani nekik, miként közlekedjenek iskolába jövet vagy hazafelé menet. E mellett jó, ha tudják, kihez fordulhatnak, ha mégis baj történne. A mai rendhagyó rendőrségi napon megismerkednek az egyenruhások munkájával és azokkal az eszközökkel, amiket egy rendőr használ intézkedés során – árulta el kérdésünkre Szerencsés Andrásné, a Sallai István Általános Iskola egyik pedagógusa.

Farkasné Wodring Zsuzsanna kiemelt bűnmegelőzési főelőadó szerint a lehető legjobb, ha száraz tények helyett ebben az interaktív formában kapják az információkat az iskolások, akik a rendhagyó órák végén megígérték, alkalmazni fogják a most elsajátított dolgokat.