Nyílt nap lesz a halasi mentőállomáson
Sziréna

Nyílt nap lesz a halasi mentőállomáson

Május 10-én ünnepeljük a Mentők Napját Magyarországon. Évek óta hagyomány, hogy ebből az apropóból megnyílnak a mentőállomások kapui és szeretettel várják a civil érdeklődőket. A kiskunhalasi mentők 9-12 óra között nagyon szívesen megmutatják a speciális eszközöket, autókat. 

1887. május 10-én alakult meg Budapesten az Önkéntes Mentőegyesület Kresz Géza fővárosi kerületorvos kezdeményezésére. A mentés ügye 1948-ig a társadalmi egyesületek kezében maradt, akkor jött létre az Országos Mentőszolgálat és ezáltal a mentés állami feladattá vált. Napjainkban az Országos Mentőszolgálat irányítja a különböző mentőszervezetek működését, szakembereket képez. Május 10-ét a szolgálat születésnapjává nyilvánították, ekkor ünnepeljük a Mentők Napját.

A Kiskunhalasi Mentőállomás kapui is megnyílnak május 10-én, pénteken 9-12 óra között. El lehet majd sajátítani az újraélesztés alapjait, a kíváncsiak pedig megismerkedhetnek az életmentés során használt járművekkel, eszközökkel. Csoportos bejelentkezés  esetén keressék Kristóf Zoltánt ( 06-20 369-3804). Kedvcsinálóként néhány fotó a tavalyi nyílt napról.