Őrizetben a péntek esti gázoló, életmentő rendőrök és civilek
Sziréna

Őrizetben a péntek esti gázoló, életmentő rendőrök és civilek

Újabb elképesztő részletek derültek ki a péntek esti balesetről, amelyről honlapunk is beszámolt. A rendőrség tájékoztatásából kiderült, hogy a gázolás során a 13 éves kislány az Opel alá szorult, életét az arra járőröző készenléti rendőrök és  a segítségükre siető civilek mentették meg. A 32 éves K. Gábor, aki ittas volt és jogosítvánnyal sem rendelkezett el akart futni a helyszínről, de az egyenruhások feltartóztatták. Őrizetbe vették, előzetes letartóztatásba kerülhet.

A 32 éves K. Gábor jogosítvány nélkül, ittasan ült volán mögé pénteken kora este, amikor súlyos balesetet okozott a Szász Károly utcán. Egy szabályosan, kivilágított kerékpárral közlekedő 13 éves kislányt gázolt el kanyarodás közben. A gyermek súlyos sérülésekkel került kórházba, de mint a rendőrség szombat délelőtti közleményéból kiderült, életét  az arra járőröző készenléti rendőrök és civilek mentették meg. Csortos Gábor főtörzsőrmester és Biloscsuk Zoltán főtörzsőrmester amint észlelte a balesetet, azonnal tudták, mit kell tenniük. 

A rendőrök mellett elszaladt egy férfi, akit a rendőrök visszatartottak, majd a balesetben részes – úttesten álló – Opel alól segítségért kiáltó gyermekhangot hallottak. Ettől tíz méteres távolságban egy kivilágított kerékpárt is láttak az úttesten. A rendőrök a járműhöz sietve, annak hátsó kereke alá szorulva egy kislányt találtak. Mivel a gyermekre teljes súlyával ránehezedett a jármű, a két járőr az alváznál fogva felemelte az autót, de a gyermeket nem tudták kiemelni, ezért segítségért kiáltottak. Erre két gyalogos sietett a helyszínre, az ő segítségükkel sikerült a kislányt kihúzni.

A KR rendőrei haladéktalanul mentőt és tűzoltót kértek a helyszínre, a kisgyermeket pedig – esetleges gerincsérüléstől tartva – mozgatása nélkül szolgálati kabátjukkal betakarták, nyugtatták. A kislány úttestre esett telefonján keresztül a balesetről a rendőrök értesítették az édesanyát is. A mentők szerint a járőrök és a civilek segítségnyújtása életmentő volt. A sofőr K. Gábort előállították, kiderült sórla, hogy eltiltás hatálya alatt vezetett, ráadásul ittasan. A helyszínt is el akarta hagyni. A közúti baleset gondatlan okozása vétség és segítségnyújtás elmulasztása bűntett elkövetésével megalapozottan gyanúsítható sofőrt kihallgatását követően a rendőrök őrizetbe vették, és előterjesztést tettek letartóztatásának indítványozására- írja a police.hu.

Fotók: police.hu