Öt év fegyház a dohánybolti rablónak
Sziréna

Öt év fegyház a dohánybolti rablónak

Ez aztán a gyorsaság. A megyei főkapitányság pénteken reggel adta ki a közleményt arról, hogy a 23 éves halasi dohánybolti rabló ügyének nyomozását lezárták, néhány órával később pedig a megyei főügyészség arról tájékoztatott, hogy 5 év fegyházbüntetésre ítélték a férfit. 

Pénteken délelőtt még arról számoltunk be a rendőrség közleménye alapján, hogy a Kiskunhalasi Járási Ügyészségre került a helyi dohánybolti rabló aktája. Ellene felfegyverkezve elkövetett rablás miatt indult eljárás szeptember 11-én, miután késsel fenyegetőzve pénzt vitt el a Kölcsey utcai trafikból. Néhány óával később lebukott, a 30 ezer forintos zsákmány egy részét elköltötte.

Az ügyben a legfrissebb tájékoztatás egy órával ezelőtt látott napvilágot. A megyei főügyészség kommünikéje arról szólt, hogy a letartóztatásban lévő, büntetlen előéletű férfit az ügyészség felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt 24 napon belül bíróság elé állította

A mai napon a Kiskunhalasi Járásbíróság az ügyészi indítvánnyal egyezően megállapította a férfi bűnösségét, és vele szemben 5 év fegyházbüntetést szabott ki, 5 évre a közügyek gyakorlásától eltiltotta, továbbá az elkövetéshez használt kést elkobozta. Az ítélet jogerős, mert senki nem fellebbezett ellene.