Szemetelt, lebukott, megbüntetik (galéria)
Sziréna

Szemetelt, lebukott, megbüntetik (galéria)

Lakossági bejelentés érkezett, hogy valaki nagy mennyiségű hulladékot rakott le a zsanai út közelében. Néhány perccel ezelőtt a Városi Rendészet munkatársai a helyszínen átvizsgálták a szeméthalmot és találtak olyan dokumentumokat, amikből egyértelműen kiderül, kié is volt a hulladék.

17:50 Legyen-e szigorúbb a büntetés? 

Azonnal reagált a történtekre Fülöp Róbert polgármester. - Az elmúlt években számtalan lépést tettünk az illegális hulladéklerakás és szemetelés megakadályozása ellen. Sikerült eredményeket elérnünk, de még mindig vannak olyanok, akiket nem riasztanak vissza a jelenlegi szankciók sem. Több olyan önkormányzat is van, akik az elmúlt hetekben még tovább szigorítottak és gyakorlatilag zéró toleranciát hirdettek (pl. egy csikk vagy zsebkendő eldobása is több tízezer forintos büntetéssel jár). Egyetért-e Ön azzal, hogy Kiskunhalason is hasonló szabályrendszert alkossunk és minden esetet a lehető legszigorúbban büntessünk?- olvasható a felhívás a városvezető közösségi oldalán. Néhány percen belül száznál is több szavazat érkezett.

17:30 Rendőrségi feljelentés

- Konzultáltam a Városi Rendészet vezetőjével és azt a döntést hoztuk, hogy az ilyen cselekményt súlyosan kell büntetni. Ezért értesítettük a Kiskunhalasi Rendőrkapitányságot a történtekről. Alig néhány száz méterre vagyunk a regionális szemétlerakótól, ezért még felháborítóbb az eset. Az önkormányzat a jövőben is minden eszközt megragad majd azért, hogy a szemetelőket megbüntessék - nyilatkozta a helyszínen Kuris István László alpolgármester. Néhány árulkodó, kidobott levél és a mezőőrök helyismerete sokat segített a feltételezett szemetelők beazonosításában.

ELŐZMÉNYEK

A zsanai úttól mintegy másfél kilométerre, egy földes úton szabadult meg valaki a hulladékától. Letette a semmi közepén, azt gondolhatta, nem lesz következménye tettének, azonban valószínűleg hamarosan felelősségre vonják.

Lakossági bejelentés alapján a Városi Rendészet munkatársai, a mezőőrök és Kuris István László alpolgármester is a helyszínre sietett. Gyorsan átvizsgálták az illegálisan elhelyezett hulladékot, és találtak is több olyan dokumentumot, amiken konkrét adatok szerepeltek, így nem lesz nehéz megtenni a feljelentést.