Tűzriadó a Kertvárosi-iskolában
Sziréna

Tűzriadó a Kertvárosi-iskolában

Az összes diák elhagyta a Kertvárosi-iskolát csütörtökön délelőtt, miután megszólalt a tűzriadót jelző csengő. A gyakorlat során a halasi tűzoltók két bajba jutott tanulót mentettek ki az egyik, füsttel telítődött teremből.

A csütörtök délelőtti próbariadó koreográfiája szerint az egyik földszinti teremben tűz keletkezett, e miatt az összes diáknak és pedagógusnak el kellett hagynia a Kertvárosi-iskolát. Ezt néhány perc alatt megtették a gyermekek, akiket felnőttek kísértek ki az épület előtt lévő sportpályára, illetve a belső udvarra. 

A létszámellenőrzésnél kiderült, hogy ketten a füsttel telítődött helyiségben rekedtek. A felderítést követően a tűzoltók megtalálták a két tanulót. Egyiküket kézben, a gerincsérültek pedig hordágyon hozták ki az épületből. A gyakorlat során a beavatklozók mindent pontosan úgy csináltak, mintha éles helyzet lett volna. Az emelőkosáérból még a tetőszerkezetet is átvizsgálták, hogy oda nem terjedtek-e át a lángok. A halasi tűzoltók évente több intézményben tartanak ilyen próbariadókat.