Tűzszerészeket riasztottak a Merkbauhoz (frissítve)
Sziréna

Tűzszerészeket riasztottak a Merkbauhoz (frissítve)

A Magyar Honvédség tűzszerészeit riasztották szerdán délelőtt Kiskunhalasra, a Merkbau Kft. Jókai utcai telephelyére. Úgy tudjuk, hogy földmunkák során gyanús tárgyak kerültek elő, ezért óvatosságból értesítették a szakembereket.

18:12 Gyakorlóaknák voltak

Megérkezett a Magyar Honvédség Tűzszerész és Hadihajós Ezred sajtószóvivőjének hivatalos tájékoztatója. - Az MH 1 Honvéd Tűzszerész és Hadihajós Ezred tűzszerész ügyeletére érkezett rendőrségi bejelentés szerint feltételezett robbanótesteket találtak Kiskunhalason, a Jókai Mór utcában. A kiérkező tűzszerész járőrparancsnok megállapította, hogy hét darab TM-57 típusú, szovjet típusú gyakorló harckocsi akna került elő a helyszínen. Ezek robbanóanyagot és gyújtószerkezetet sem tartalmaztak, feltehetően az aknák telepítését gyakorolhatták vele korábban szovjet katonák- tudatta Gajdos Milán hadnagy, sajtószóvivő. A tűzszerész művelet során nem vezettek be állampolgári korlátozásokat, mivel a megtalált eszközök nem minősülnek robbanótestnek. A gyakorló harckocsi aknákat a tűzszerészek a Magyar Honvédség központi gyűjtőhelyére szállították.

ELŐZMÉNYEK

Szerdán délelőtt lezárták a Merkbau Kft. Jókai utcau telephelyét. Erről egy olvasónk értesítette szerkesztőségünket, aki vásárolni indult az építőcenterbe. Nem sokkal később arról kaptunk hírt, hogy a Magyar Honvédség tűzszerészei is megérkeztek a helyszínre. Amikor kinyíltak a kapuk, munkatársaink is bemehettek a telephelyre. 

Úgy tudjuk, hogy földmunkák során gyanús tárgyak kerültek elő, ezért volt szükség a tűzszerészekre.  Információnk szerint ők állapították meg, hogy gyakorlógránátokról volt szó. A területen a rendszerváltás előtt szovjet katonai laktanya volt. Természetesen érdeklődtünk a Magyar Honvédség Tűzszerész és Hadihajós Ezred sajtószóvivőjénél a történtekről. Kérdéseinkre még nem kaptunk választ, amint ez megtörténik, azonnal frissítjük cikkünket.