Ügyészségi lövöldöző – újabb tárgyalás
Sziréna

Ügyészségi lövöldöző – újabb tárgyalás

Még továbbra sincs ítélet annak a férfinek az ügyében, aki tavaly márciusban, a Kiskunhalasi Járási Ügyészség és Bíróság épületébe felfegyverkezve azzal a szándékkal ment be, hogy a vezető ügyészt megölje. Az ügyben a Szegedi Törvényszéken, szeptember 12-én tárgyalták az ügyet. A következő tárgyalási napot pedig október 24-re tűzték ki – tudtuk meg a Szegedi Törvényszék sajtószóvivőjétől, Juhászné dr. Prágai Erikától.

B. János, a vádlott korábbi feljelentései kapcsán elégedetlen volt a járási ügyészség vezetőjének intézkedésével, azt érezte, hogy a hatóságok semmibe veszik őt és saját igazságának törvényes úton nem tud érvényt szerezni. Ilyen előzmények után tavaly március 16-án megjelent a Kiskunhalasi Járási Ügyészség és Kiskunhalasi Járásbíróság közös épületében azzal a szándékkal, hogy a vezető ügyészt megölje, és ha ebben valaki meg akarja akadályozni, akkor ezt a személyt is.

Tervének végrehajtásához magával vitte az ismeretlen körülmények között megszerzett, engedély nélkül tartott gépkarabélyt és az ahhoz tartozó 240 darab lőszert. A vádlott a beléptető kapunál elővette a gépkarabélyt, azt csőre töltötte, majd a fegyvert a biztonsági őr hátára irányítva őt arra kényszerítette, hogy vezesse a vezető ügyész szobájához. A lépcsőn haladtak felfelé, amikor a járásbíróság gondnoka a vádlottat utolérte és megragadta a fegyver csövét, azonban azt elvenni nem tudta.

A vádlott és a gondnok között dulakodás alakult ki, miközben a vádlott egy alkalommal a plafon irányába lőtt, majd a sértett felsőtestének irányába is egy lövést adott le, ami a sértett elhárító magatartásának köszönhetően nem okozott sérülést. Ezt követően a vádlott a sértett gyomra irányába közvetlen közelről célzott lövést akart leadni, azonban a lőszer a fegyverben elakadt.

A folyamatos dulakodás közben mindketten elestek, a földön tovább dulakodtak mialatt a vádlott többször elhúzta a fegyver elsütőbillentyűjét, azonban a zárszerkezet folyamatos mozgatása miatt nem sikerült lövést leadnia. A vádlottat végül az épületben tartózkodó két rendőr lefegyverezte.

Archív fotó: Pozsgai Ákos