Új eszközöket vásárolt a mentőszolgálat és az alapítvány (galéria)
Sziréna

Új eszközöket vásárolt a mentőszolgálat és az alapítvány (galéria)

Több millió forintos beszerzés történt az elmúlt időszakban a kiskunhalasi mentőállomáson. A fejlesztés egyrészt az Országos Mentőszolgálatnak, másrészt pedig a közel negyedszázada eredményesen működő Kiskunhalasi Mentőalapítványnak köszönhető. Az újraélesztés oktatásában használt baba, speciális fúró, defibrillátor, infúziós pumpa és válladék-leszívó, az eszközök tárolására használható táska szerepel a beszerzési listán.

Az Országos Mentőszolgálat (OMSZ), valamint a Kiskunhalasi Mentőalapítvány is nagyon sokat áldoz azért, hogy megfelelő járművekkel, eszközökkel lássák el a helyi állomást. A közelmúltban újabb beszerzések történtek, amelyeknek köszönhetően még modernebb eszközökkel szerelték fel a mentőautókat. Nagy József állomásvezető mentőtiszttől megtudtuk, az OMSZ a gyógyszerek pontos adagolást lehetővé tevő infúziós pumpákat, váladék-leszívót, defibrillátort vásárolt, ez utóbbi egy 15 éves eszközt váltott fel. Érkezett egy új bevetési táska is.

Az alapítvány egy olyan fúrót vett, amelynek segítségével gyógyszer juttatható közvetlenül a csontvelőbe, ha nem lehet ezt vénán keresztül megoldani. Malustyik László titkár azt is elmondta, hogy idén fontos szerepet szántak a képzés eszközparkjának fejlesztésének. Ezért a csecsemő, a gyermek és a felnőtt újraélesztésének tanítását  könnyítő babákat vásároltak. Ezek nagy mértékben segítik a mentődolgozók mellett a laikusok képzését is. Szükség volt számítógéphez való monitor és nyomtató cseréjére a halasi állomáson, ez is megvalósulhatott az alapítványnak köszönhetően. (Részletek az esti híradóban.)