Vádat emeltek a fizetés nélkül tankoló férfi ellen
Sziréna

Vádat emeltek a fizetés nélkül tankoló férfi ellen

Nagy port kavart az a január 7-ei eset, amelyről elsőként honlapunk számolt be. Egy 27 éves férfi ellopott egy autót, majd rendszámot szerzett hozzá, ezt követően fizetés nélkül tankolt a Vadkerti úton található kúton. Közben többmilliós kárt okozott az egyik kútfejben, majd árokba borult az Olajosok útján. A napokban született vádemelés az ügyben.

A Kiskunhalasi Járási Ügyészség jármű önkényes elvitelének bűntette és más bűncselekmények miatt vádat emelt egy 27 éves kiskunhalasi ellen. Ő annak az ügynek a főszereplője, amelyről január 7-én honlapunk elsőként számolt be. A férfi  elvitt egy lezáratlan személyautót, majd rendszámot és üzemanyagot lopott hozzá, de tankolás után a benzinkutat is megrongálta.

A megyei főügyészség tájékoztatása szerint a vezetői engedéllyel nem rendelkező vádlott  január 7-én Kiskunhalason beült egy lezáratlan személyautóba azért, hogy azt jogtalanul használja. Beindította a benne hagyott indítókulccsal és elhajtott a helyszínről. A vádlott útközben azt is elhatározta, hogy másik rendszámot „lop” a kocsira, hogy ne ismerjék fel. Hátulra viszont nem rakott rendszámot.

Vezetés közben kiderült, hogy kevés az üzemanyag, ezért a férfi a Vadkerti úton található benzinkúthoz hajtott. Itt közel 14 ezer forint értékben gázolajat tankolt az autóba, majd fizetés nélkül elhajtott. A töltőpisztolyt azonban nem tette vissza a helyére, hanem beakasztva hagyta a töltőnyílásában. Emiatt a nagy sebességgel elhajtó sofőr tönkretette a kútfejet.

A szándékos rongálás miatt közel 3,5 millió forint kár keletkezett. A száguldásának az vetett véget, hogy a vádlott az Olajosok útján lehajtott az úttestről és egy oszlopnak ütközött. A megrongálódott járművel nem tudott tovább haladni, így a rendőrök elfogták. A férfi ráadásul az ámokfutás előtt dizájner drogot is fogyasztott, de emiatt nem került bódult állapotba, e miatt külön szabálysértési eljárás indult ellene. Az „elkötött” autóban 450  ezer forintos kár keletkezett.

A korábban letartóztatásban volt, jelenleg szabadlábon védekező férfit a járási ügyészség jármű önkényes elvételének bűntettén kívül 2 rendbeli egyedi azonosító jellel visszaélés bűntettével és rongálás bűntettével is vádolja. Az ügyész végrehajtandó börtön és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben, bűnössége kérdésében a Kiskunhalasi Járásbíróság fog határozni.

Archív fotó: Szőri Attila