Zokniba és pénztárcába rejtett kábítószer
Sziréna

Zokniba és pénztárcába rejtett kábítószer

Kábítószert fogyasztott és csempészett is az a szerb férfi. aki ellen most emelt vádat a Kiskunhalasi Járási Ügyészség. A vádlott tavaly júniusban bukott le a tompai határátkelőn,  felfgüggesztett börtönbüntetést kaphat.

Vádat emelt a Kiskunhalasi Járási Ügyészség egy szerb férfi ellen. Az ugyeszseg.hu oldalon található tájékoztató szerint a vádlott tavaly június 23-án, este, a tompai határátkelőnél személyautóval lépett be Magyarország területére. A vámvizsgálat során azonban a pénzügyőrök a bőröndjében, ruhák közé rejtve két műanyag tasakban marihuánát, valamint a zoknijában és a pénztárcájában metamfetamint találtak.

A vádlott a kábítószert még Szerbiában ismeretlen körülmények között vásárolta és azt saját fogyasztásra, Szlovákiába kívánta szállítani. A vádlott pénztárcájában az egyenruhások négy tasakban barna színű port is találtak, amiről kiderült, hogy heroint tartalmaz.

A vádlottól lefoglalt drogok hatóanyag tartalma meghaladja a csekély mennyiség felső határát, de nem jelentős mennyiségű. A nyomozás azt is kiderítette, hogy az országba való belépéskor bódultan vezette az autóját, a vérében legalább háromféle kábítószert mutattak ki.

A járási ügyészség a vádlottat kábítószer birtoklásának bűntettén kívül bódult járművezetés vétségével vádolja. Az ügyész felfüggesztett börtön és közúti járművezetéstől eltiltás kiszabását indítványozta a vádlottal szemben azzal, hogy az országból ki is kell utasítani. A vádlott bűnösségéről a Kiskunhalasi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: police.hu archív