Idén is Viktorék főzték a legfinomabbat
Közélet

Idén is Viktorék főzték a legfinomabbat

Harmadik alkalommal rendezték meg a Burgonyás Ételek Főzőversenyét Kiskunhalason, a Sóstó Csárdánál. A nevező csapatok fantáziadús finomságokkal próbáltak a képzeletbeli dobogó legfelső fokára kerülni. A szakmai zsűri döntése alapján, a fődíjat az a Tóth Viktor vihette haza, aki csapatával tavaly is megnyerte a versenyt.

 
A hideg októberi időjárás sem riasztotta el a leglelkesebb csapatokat attól, hogy szombaton reggel 8 órakor elkezdjék az előkészítő munkálatokat. A szervező Bács-Gazda Coop Kft. legnagyobb örömére sokan regisztráltak előzetesen a megméretésre. Voltak, akik a klasszikus paprikás krumplival, míg mások különleges ételösszeállításokkal neveztek a versenyre.
burgi02
Pontban tíz órakor közös tűzgyújtással kezdődhetett meg a főzés. Amíg a bográcsokban rotyogott az ebéd, addig a színpad előtt hagyományőrző műsorok színesítették a programot. Kiskunhalasi és környékbeli tánccsoportok, együttesek álltak közönség elé.
burgi03
A nap legizgalmasabb része persze az volt, amikor a zsűri kihirdette, mely ételek nyerték el leginkább a tetszésüket. Harmadik helyen végzett a Vári Ifjak elnevezésű csapat, ezüstérmet az Öregdiákok kaptak a Vári Szabó István Szakközépiskolából. Épp úgy, mint egy évvel ezelőtt, most is a jánoshalmi Tóth Viktor és csapata vihette haza a fődíjat.
burgi06
Szöveg: Szőri Attila
Fotó: Anda Péter