Az esőmenők Laura & Bianka
Sport

Az esőmenők Laura & Bianka

Hűvös, esős idő várta a Kiskunhalasi Lovaspálya gondozott gyepén a Korosztályos Championátus Döntőjének nyitónapján az első versenyszám indulóit augusztus 20-án reggel. A komor időjárás jó néhány lovast és lovat megzavart, ami számos ellenszegülést eredményezett, de voltak párosok, akiket ez nem akadályozott a jó teljesítmény elérésében. Az 1 méteres ugrásokkal nehezített versenyszámot időre rendezték, amelyben Nagy Laura Bianka nyergében (0 hp, 46,76 mp) volt a leggyorsabb hibátlan. A Colonado Lovasiskola SE fiatal lovasa nagy fölénnyel győzött.

 

 

A B1/C, nyitott versenyszámban tapasztalt lovasok is indultak és sok helyi sportoló is szerencsét próbált. Utóbbiak közül Tuska Pál (Határőr Dózsa SE) Veganum báróval (0 hp, 52,57 mp) lett a szám második helyezettje. A harmadiknak járó kupát és díjszalagot Ingóval Agyagási Angéla (Sugo-Equest LC, 0 hp, 53,73 mp) vette át. Tuska Pál elmondta, hogy lova válogatja, melyik hogyan viseli a szokatlan időjárást. „A ló félénk állat, a környezete minden változására reagál. Ilyen esőben több segítséget kell adni a lovasnak és persze nem árt óvatosnak lenni a tempónál, mert jobban csúszik a talaj. Nem hajtottam túl a lovamat, inkább a biztonságra törekedtem, meg a hibátlan teljesítményre, ami most második helyezést hozott” – mondta az ezüstérmes.  Részletek itt.

A második versenyszám, a B1/A, kezdő lovasok stílusversenyének helyezettjei:
1. Juhász Klaudia Éva és Lora (Sugo-Equest LC), 0 hp, 56,75 mp, 7,70 pont
2. Dunai-Kovács Lilla és Zarándok (Kiskunhalasi LTSE), 0 hp, 63,72 mp, 7,60 pont
3. Forgó Fanni és Diolen (Kiskunhalasi Lovasbandérium), 0 hp, 61,12 mp 7,60 pont


A Korosztályos Championátus Döntő és Országos Minősítő Verseny négy napon át tart Kiskunhalason, a lovas arénában. A közönséget óriás kivetítő, büfé-étterem, lovas felszerelések vására várja, no meg színvonalas, izgalmas versengések. A lelátó egyes részei fedettek, tehát a remélhetően hamarosan elálló eső sem akadályozza a közönséget az események követésében. A versenyszámok naponta reggel 8 órától kezdődnek, a döntőkre augusztus 23-án, vasárnap kerül sor. A belépés ingyenes a Fazekas Mihály utca 1. szám alatt található lovaspályára.

Kovács Iván